ΥΠΕΡΗΧΟΙ

ΥΠΕΡΗΧΟΙ

16 yperixoi

.

υπηρεσια2

.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Η κτηνιατρική επιστήμη τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικές προόδους στην αντιμετώπιση των περιστατικών που αφορούν τα ζώα συντροφιάς (σκύλος, γάτα). Η πρόοδος αφορά όχι μόνο στη γνώση που αποκτάται αλλά και στις διαγνωστικές τεχνικές που εφαρμόζονται σε καθημερινή βάση. Η πιο γνωστή και ευρύτατα χρησιμοποιούμενη τεχνική απεικόνισης είναι η ακτινογραφία. Τα τελευταία χρόνια όμως, η διαγνωστική υπερηχοτομογραφία αποτελεί μία απεικονιστική τεχνική που λόγω των πλεονεκτημάτων της γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής μεταξύ των κτηνιάτρων και των ιδιοκτητών μικρών ζώων.
  • Οι υπέρηχοι είναι ήχοι πολύ μεγάλης συχνότητας, μεγαλύτερης από αυτήν που μπορεί να ακούσει το ανθρώπινο αυτί. Καθώς εκπέμπονται οι υπέρηχοι εισέρχονται στο σώμα του ζώου και ένα μέρος τους απορροφάται, ένα άλλο μέρος τους διαθλάται και το υπόλοιπο ανακλάται και επιστρέφει στη συσκευή η οποία εκπέμπει τους υπερήχους. Στη συνέχεια η δέσμη των υπερήχων που ανακλάται υφίσταται κατάλληλη επεξεργασία και μας επιτρέπει να απεικονίσουμε στην οθόνη τα εσωτερικά όργανα του σώματος του ζώου.
  • Πριν από κάθε υπερηχογράφημα είναι απαραίτητο το κούρεμα του ζώου, γιατί τα ηχητικά κύματα των υπερήχων δε μπορούν να διαπεράσουν το τρίχωμά του. Στη συνέχεια για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή επαφή του οργάνου που παράγει τους ήχους με το σώμα του ζώου χρησιμοποιείται ένα υδατοδιαλυτό gel το οποίο επιτρέπει ταυτόχρονα και την καλύτερη διάδοση των υπερήχων στο ζώο.
  • Η υπερηχοτομογραφία είναι μία ανώδυνη τεχνική η οποία σπανίως απαιτεί τη χρήση ηρεμιστικού και της οποίας τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν και τη δυνατότητα διενέργειας στοχευμένης βιοψίας. Στην περίπτωση αυτή κατευθύνουμε τη βελόνα βιοψίας στο όργανο ή στην αλλοίωση που μας ενδιαφέρει καθώς παρατηρούμε την πορεία της στην οθόνη του υπολογιστή.
  • Θα πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα, κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με την ακτινογραφία και την αξονική τομογραφία, ότι δεν υπάρχει απόδειξη βλαπτικών βιολογικών επιδράσεων από τη χρήση των υπερήχων, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την πολύχρονη εμπειρία της χρήσης τους στη μαιευτική του ανθρώπου.
  • Με τους υπερήχους μπορεί να απεικονισθεί το ήπαρ, ο σπλήνας, οι νεφροί, η ουροδόχος κύστη, ο προστάτης, οι όρχεις η μήτρα, οι ωοθήκες το έντερο, το πάγκρεας, τα επινεφρίδια, η καρδία και οι οφθαλμοί. Επιπλέον μπορεί να γίνει διάγνωση εγκυμοσύνης από την 21η ημέρα της κυήσεως.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε μας

Στόχος μας είναι να απαντήσουμε εγκαίρως σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο