ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

Στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων ο τομέας της χειρουργικής επανδρώνεται από κτηνιάτρους υψηλής επιστημονικής κατάρτισης και εμπειρίας, που καθημερινά αντιμετωπίζουν κρίσιμες και δύσκολες καταστάσεις, με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Η χειρουργική ομάδα είναι έτοιμη και ικανή να διαχειριστεί το πολυπλοκότερο περιστατικό ορθοπεδικής χειρουργικής ή χειρουργικής μαλακών μορίων.

Οι αίθουσες των χειρουργείων έχουν σχεδιαστεί με σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας και υποδομής και διαθέτουν άρτιο και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό.

DSC8048
p.pattakos 4468

Στην περίπτωση που για την βελτίωση της κατάστασης υγείας του κατοικιδίου σας η προτεινόμενη θεραπεία είναι το χειρουργείο, ο κτηνίατρος- χειρουργός θα ζητήσει τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, αφού προηγουμένως αφιερώσει τον απαραίτητο χρόνο για να ενημερώσει όσον αφορά τα παρακάτω:

 

  • Γιατί το χειρουργείο είναι η προτεινόμενη θεραπεία
  • Τρόπος επέμβασης
  • Διάρκεια επέμβασης
  • Προετοιμασία πριν την επέμβαση
  • Ενδεχόμενους κινδύνους και επιπτώσεις επέμβασης
  • Μετεγχειρητική κατάσταση/ αποκατάσταση
  • Νοσηλεία/ φροντίδα
  • Ενδεικτικό κόστος χειρουργείου και αποκατάστασης

 

Μεγάλο βάρος του τομέα χειρουργικής, αλλά και γενικότερα της ομάδας κτηνιάτρων του Αττικού Νοσοκομείου Ζώων  δίνεται στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προ, αλλά και του μετεγχειρητικού πόνου των ασθενών ζώων. Η αθροιστική χρήση αναλγητικών φαρμάκων δίνει την ικανοποίηση, ότι ο μικρός μας φίλος αναρρώνει από μικρή ή μεγαλύτερη επέμβαση, με τον ελάχιστο δυνατό πόνο. Αυτό εύκολα το διαπιστώνουν και οι ιδιοκτήτες λίγες ώρες μετά το τέλος της επέμβασης.

Για την αντιμετώπιση εξουθενωμένων οργανισμών ή ζώων με ηπατικά ή νεφρικά προβλήματα, χρησιμοποιούνται προαναισθητικά και αναισθητικά πρωτόκολλα, που επιβαρύνουν ελάχιστα τον ήδη καταπονημένο οργανισμό τους και μειώνουν στο ελάχιστο τις πιθανότητες αναπάντεχου γεγονότος.

Μέλημα της χειρουργικής ομάδας αποτελεί, επίσης, η γρήγορη αποκατάσταση των ασθενών χειρουργημένων ζώων μέσω της φυσικοθεραπείας.

*Χειρουργικές Επεμβάσεις εκτελούνται όλο το 24ωρο

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε μας

Στόχος μας είναι να απαντήσουμε εγκαίρως σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο