ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ

diatrofi gatas 3 600x401 1

Η γάτα σας απαιτεί μια υψηλής ποιότητας, ισορροπημένη διατροφή για να διασφαλίσει, ότι λαμβάνει τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται.

Νέες δίαιτες και τάσεις εμφανίζονται κατά καιρούς και σίγουρα η ηλικία, το βάρος και το μέγεθος είναι πολύ βασικές παράμετροι για την επιλογή μιας ισορροπημένης διατροφής, γι’ αυτό  ρωτήστε τον κτηνίατρό σας για οποιαδήποτε απορία έχετε πριν δοκιμάσετε μια νέα δίαιτα.

Το κάθε κατοικίδιο έχει τις δικές του διατροφικές ανάγκες και  προτιμήσεις. Το να μην έχουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα στο φαγητό του, μπορεί να είναι εύκολο για εμάς, όμως συχνά επηρεάζει αρνητικά την υγεία του. Η παχυσαρκία είναι ο νούμερο ένας κίνδυνος, συχνά θανατηφόρος. Ένας άλλος κίνδυνος είναι τα προβλήματα συμπεριφοράς που συνδέονται άμεσα με τη διατροφή.

Η γάτα διαφέρει από τα υπόλοιπα ζώα σε πάρα πολλά θέματα. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι αυτό της διατροφής. Ο μεταβολισμός της είναι τέτοιος ώστε να χρειάζεται τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη και αρκετά φτωχή σε υδατάνθρακα. Μάλιστα αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να ζήσει ευτυχισμένη, ακόμα και χωρίς την λήψη υδατάνθρακα. Επίσης δεν είναι σωστό, να δίνετε τροφή σκύλου στη γάτας σας ή το αντίστροφο.

featured tips gia fagito 1 1024x683 1

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε, είναι ότι χρειάζονται ειδικές  βιταμίνες και αμινοξέα, όπως:

Βιταμίνη Α: Απαιτείται μια συγκεκριμένη ποσότητα βιταμίνης Α για να διατηρήσει την καλή όραση και το υγιές δέρμα. Οι σκύλοι πάλι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την απόκτηση της από την τροφή τους, γιατί το σώμα τους μετατρέπει την β-καροτίνη σε βιταμίνη Α.

Ταυρίνη: Η ταυρίνη είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ που οι σκύλοι μπορούν να παράγουν μόνοι τους, αλλά οι γάτες πρέπει να το λαμβάνουν μέσω της διατροφής τους. Αν και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι προτιμούν μια δίαιτα μόνο με ψάρι, η γάτα σας δεν θα πάρει αρκετή ταυρίνη εάν την ταΐζετε αποκλειστικά με αυτό.

Αραχιδονικό οξύ: Αυτό το λιπαρό οξύ βοηθά στην παραγωγή φλεγμονώδους αντίδρασης, η οποία τις προστατεύει από ασθένειες, ρυθμίζει την ανάπτυξη του δέρματος και βοηθά στη σωστή λειτουργία άλλων σωματικών οργάνων. Οι σκύλοι πάλι, παράγουν το δικό τους αραχιδονικό οξύ, ενώ  οι γάτες πρέπει να το λαμβάνουν από την τροφή τους.

Πρωτεΐνη: Χρειάζονται περισσότερη πρωτεΐνη από τους σκύλους και λιγότερα σάκχαρα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις μικρές γάτες που θηλάζουν.

Feeding your cat f5160e5b 650b 4604 aab7 9309ab47471c

Αφήστε μια απάντηση

Archives
Μετάβαση στο περιεχόμενο