Γιατί να γίνει αιμοδότης το κατοικίδιο μου;

blog 2

Υπάρχουν δυστυχώς απρόσμενες και στρεσογόνες καταστάσεις που μπορεί να ζήσει ένας κηδεμόνας κατοικιδίου. Μία από αυτές είναι να βρεθεί ο τετράποδος φίλος του σε άμεση ανάγκη για μετάγγιση αίματος.

Εφόσον έχουμε τη δυνατότητα, γιατί να μην απαλλάξουμε το φίλο, το συγγενή, το γείτονα, τον άγνωστο συνάνθρωπο που κινδυνεύει από το άγχος να βρει αίμα όταν το κατοικίδιο του βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση;

 

🐶 Ο σκύλος σου μπορεί να γίνει αιμοδότης εάν πληρεί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

➤ να ζυγίζει από 25 κιλά και πάνω

➤ να έχει καθαρές από λοιμώδη εξετάσεις το τελευταίο 6μηνο

➤ Να είναι από 1,5-8 χρονών

 

🐱 Η γάτα σου μπορεί να γίνει αιμοδότης εάν πληρεί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

➤ να ζυγίζει από 3,5 κιλά και πάνω

➤ να έχει καθαρές από λοιμώδη εξετάσεις το τελευταίο 6μηνο

➤ να είναι από 1,5-8 χρονών

Η διαδικασία είναι η εξής:

Ο υποψήφιος αιμοδότης χρειάζεται να μεταφερθεί στην κλινική που νοσηλεύεται το ζωάκι σε ανάγκη. Οι κτηνίατροι πραγματοποιούν κλινική εξέταση στον δότη και παίρνουν μία μικρή ποσότητα αίματος για γενικές εξετάσεις και κατά περίπτωση ταυτοποίηση ομάδας αίματος. Εάν ο αιμοδότης κριθεί κατάλληλος και υγιής για αιμοδοσία, γίνεται μία ήπια μέθη (για τη μικρότερη ταλαιπωρία του και την ασφάλεια της διαδικασίας) και ξεκινάει η λήψη ασκού. Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι η αιμοληψία δεν περιέχει κανένα κίνδυνο για τον αιμοδότη και είναι εντελώς ανώδυνη.

Τέλος, γίνεται αντίδοτο στον αιμοδότη και γυρνάει την ίδια ημέρα σπίτι του! Όλα αυτά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στον κηδεμόνα του αιμοδότη.

 

Ας βοηθήσουμε λοιπόν τους τετράποδους φίλους μας και ας μην επαναπαυόμαστε στην ιδέα ότι δεν πρόκειται να συμβεί στο δικό μας κατοικίδιο.

Η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής! Είναι πράξη Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης!

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με την υγεία & τη φροντίδα του αγαπημένου σας φίλου!

Τηλέφωνο: 210 66 40 552 – 3 | Email: [email protected]

Archives
Μετάβαση στο περιεχόμενο