ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΙΑΣ ΓΑΤΑΣ

Thinking of getting a cat

Μερικές φορές μπορεί να αναρωτιέστε για μια αλλαγή στη συμπεριφορά της γάτας σας καθώς και τι μπορεί να σημαίνει αυτή η αλλαγή, ή θα θέλατε να μάθετε πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν η γάτα σας είναι ευτυχισμένη.

Αν και φαίνεται δύσκολο να διαβάσετε τη συμπεριφορά της γάτας σας, υπάρχουν πολλά σημάδια που θα σας δώσουν μια εικόνα για το τι σκέφτεται το κατοικίδιό σας και σε τι διάθεση βρίσκεται! Πιθανότατα θα μπορείτε να αναγνωρίσετε μερικές από τις πιο προφανείς διαθέσεις της γάτας σας από τη γλώσσα του σώματος, καθώς και από τις κινήσεις της ουράς της.

Μερικές κλασικές κινήσεις μια γάτας που μπορείτε να καταλάβετε εύκολα τις διαθέσεις της είναι οι παρακάτω:

  1. Τρεμάμενος ποπός, έτοιμη να επιτεθεί!
  2. Κυλιέται στο χαλί ή το πάτωμα. Δηλώνει υποταγή ή σε προσκαλεί για παιχνίδι.
  3. Κάνει “πατουσάκια”. Προέρχεται από την κίνηση που έκαναν όταν ήταν μικρά, θηλάζοντας το γάλα της μητέρας τους και δηλώνει πολύ καλή διάθεση!
  4. Σου δείχνει την κοιλιά της. Είναι σημάδι ένδειξης εμπιστοσύνης.
  5. Το γουργούρισμα συνήθως σημαίνει ευχαρίστηση και ικανοποίηση.
animal cat face close up feline 416160

Τέλος, η ουρά της γάτας σας μπορεί να σας πει πολλά για το τι συμβαίνει μέσα στο κεφάλι της. Παρακάτω θα βρείτε  μερικές από τις πιο κοινές θέσεις ουράς και τι μπορεί να σημαίνουν.

 

ΟΥΡΑ ΨΗΛΑ

Μια γάτα που κρατά ψηλά την ουρά της, είναι γενικά ένα σημάδι μιας ευτυχισμένης ή ικανοποιημένης γάτας. Η ουρά μπορεί επίσης να ταλαντεύεται αργά προς τα πίσω.

ΟΥΡΑ ΧΑΜΗΛΑ

Μια νευρική ή φοβισμένη γάτα μπορεί να (πιέσει) την ουρά της κάτω από το σώμα της.

ΟΥΡΑ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΗ

Μια φοβισμένη γάτα, θα φουσκώσει την ουρά της  για να φαίνεται μεγαλύτερη και να αποτρέψει  τον κίνδυνο.

ΟΥΡΑ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΠΑΙΖΕΙ

Μια γάτα που τρέχει γρήγορα την ουρά της από πλευρά σε πλευρά είναι ένα σημάδι ότι μπορεί να αισθάνεται εκνευρισμένη ή αναστατωμένη.

 

Η γλώσσα του σώματος της γάτας είναι ένα συναρπαστικό θέμα. Γενικά, η κοινή λογική θα σας βοηθήσει να ερμηνεύσετε τα συναισθήματα και τις ανάγκες της γάτας σας.

 

1 1

Αφήστε μια απάντηση

Archives
Μετάβαση στο περιεχόμενο